Helhetshälsan

Helhetshälsan finns till för dig som har smärtor, som inte vill gå över i nacke/axlar/armar/ben eller rygg. Du behöver ta kontakt med din läkare på den vårdcentral, där du är listad för att få remiss till oss för denna intensivbehandling som vi erbjuder genom avtal med Region Skåne. Kostnaden för denna behandling sker via högkostnadsskyddet dvs att det kostar 200 kr/session och högst 1100 kr (gräns för frikort) för samtliga behandlingar. Det är lätt att komma till hos oss, då vi inte har några väntetider.

I behandlingen ingår:

  • Under cirka 8 veckor får du behandling för dina smärtor och individuell guidning i hur du hanterar kroppens spänningar och hur du bygger upp muskelbalansen igen med hjälp av sjukgymnasten.
  • Du får kunskap om hur smärtan uppkommit och hålls vid liv samt inte minst hur du kan bryta den.
  • I samtal får du också hjälp att hantera tankar och känslor som blivit hinder i vardagen med smärtor.
  • Tillsamman med vår läkare sker eventuella kontakter med arbetsgivaren.

Våra erfarenheter hitintills med smärtbehandling i vårt team är att den kroniska smärtan blir mer intermittent, så att känslan av att kunna påverka är bättre och framförallt att ohälsan i stort med känsla av stress, trötthet, orostankar blir bättre.
 

 Karin EngquistKarin Engquist, teamchef
leg.läkare
Telefon: 0708-670647
E-post: karin.engquist@aomh.se

Allmänläkare med specialintresse för besvär i rörelseapparaten. Utbildning i KBT steg 1. Karin startade Artist- och Musikerhälsan 1997, där smärtor är det vanligaste orsak till besök. I arbetet med dessa besvär är stressperspektivet en viktig utgångspunkt.

 

 Ing-Marie OlssonIng-Marie Olsson
leg. sjukgymnast
Telefon: 0733-865623
E-post: ing-marie.olsson@aomh.se

Sjukgymnast och ergonom med vidareutbildning inom Basal Kroppskännedom och psykosomatisk sjukgymnastik. Jobbar utifrån en helhetssyn på kroppen och utgår från funktionen.
 

 

 Azra Jelacic

Azra Jelacic
leg psykolog och organisationskonsult
Telefon: 0702-790039
E-post: jelacicazra@gmail.com

Azra arbetar med psykologisk rådgivning samt behandling av psykisk ohälsa såsom stress, kriser, ångest, depression, sömnproblem, fobier mm. Hon har god kunskap i och lång erfarenhet av att bedriva KBT och hon gör det med goda resultat. Azra jobbar även med relationsproblematik och kan erbjuda par/relationsterapi.

 

 Karolina Ostrowska

Karolina Ostrowska
leg psykolog, mindfulness- och mediyogainstruktör
Telefon: 0700-919174
E-post: karolinamariaostrowska@gmail.com

Karolina Ostrowska har många års erfarenhet från primärvård, psykiatri och företagshälsovård. Hon är utbildad mindfulnessinstruktör och mediyoga-instruktör. Karolina utgår från en helhetssyn där kroppen och sinnet är starkt förenade. Hon har KBT-utbildning men arbetar inte manualstyrt utan flexibelt utifrån patientens behov.

 

 Maria SjögrenMaria Sjögren
leg. sjukgymnast, ergonom och pilatesinstruktör
Telefon: 0705-734279
E-post: hultgren.m@gmail.com

Sjukgymnast med specialkompetens i basal kroppskännedom, med hela människan i fokus och där smärtan påverkas genom koncentration på närvaro, andning och olika rörelseövningar. Maria är fiolspelande folkmusiker och har kännedom om musikerns olika typer av belastningar såväl fysiska som psykiska. I arbetet med långvarig smärta kan Maria erbjuda hantering av stress och mentala obehag och förbättra den kroppsliga funktionen med manuella tekniker.